GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Nära

Tyvärr, din sökning på... ... fick inga träffar

Sökförslag: Kontrollera att sökord är rättstavade. Prova med annat sökord. Prova mer generella sökord.

RSNA2016: Revolutionär MR-teknik kräver mindre helium

Freelium är ny magnetteknologi skapad för att använda 20 liter flytande helium istället för 2000 liter

CHICAGO - November 29, 2016 – Helium, en väsentlig del i MR system, har nästan blivit bristvara två gånger, vilket påverkar sjukhus och patienter. Världens lager av helium är begränsat men efterfrågan har stigit under de senaste två decennierna. På #RSNA16 presenterar GE Healthcare (NYSE: GE) Freelium*, magnetteknologi designad för att använda en procent flytande helium i jämförelse med konventionella MR-magneter. Istället för ett genomsnitt av 2000 liter helium, använder Freelium endast runt 20 liter.

För att kunna ta högupplösta bilder av en patients hjärna, vitala organ, eller mjukvävnader, använder MR supraledande magneter nedkylda till -233 °C. Det enda sättet att hålla magneter som används på sjukhus så kalla är att använda 2000 liter helium, som utvinns under jordskorpan.

Magneter med Freelium-teknologi är mindre beroende av helium, mycket enklare att installera och dessutom miljövänliga. Magnetens design gör att sjukhus inte behöver omfattande ventilation som ofta kräver att magneten placeras i en separat byggnad eller ett nybyggt rum. Magneten är även avsedd att inte behöva påfyllning under transport eller under sin livstid.

pre cool freelium              robo weld freelium

När Freelium-teknologin blir integrerad i en kommersiell produkt i framtiden kan MR således bli mer tillgänglig och billigare att installera och använda, speciellt i utvecklingsregioner som saknar nödvändig infrastruktur och i stora världsstäder där installationen av en magnet kan kosta mer än själva magneten. Patienter som idag inte har tillgång till de diagnostiska fördelarna av MR, kan i framtiden få tillgång tack vare denna banbrytande teknologi.

”Faktumet att MR kräver så mycket flytande helium gör att det blir dyrare, mer komplicerat, och svårare att installera. Freelium-teknologi är designad för att ta itu med dessa utmaningar. Det är ett revolutionerande framsteg för industrin och vi ser fram emot att integrera Freelium-teknologin och MR-system så att läkare och patienter kan dra nytta inom en snar framtid. Mer än 70 procent av världens befolkning har inte tillgång till MR. Vår vision är att använda denna teknologi för att öka tillgängligheten runt om i världen till MR så att fler kan dra nytta av de diagnostiska fördelarna”, säger Stuart Feltham, magnet engineering leader på GE Healthcare MR.

* Freelium är teknologi under utveckling som representerar pågående forskning och utveckling. Dessa teknologier är inte produkter och kan kanske aldrig bli produkter. Inte till salu. Inte godkänd av Amerikanska FDA eller någon annan global regulator för kommersiell tillgänglighet.

Kontakt
Saara Nordenström
+46 7386 81286
saara.nordenstrom@ge.com